Людина – це звичайна високоорганізована істота, яка не тільки думає та ідентифікує себе, а й має властивості страждати, переживати, терпіти душевні муки. Яскравий приклад – сироти. За красивими маленькими обличчями та веселою посмішкою часто ховаються біль та горе. І це добре знають усі співробітники сиротинця «Перлинка». В стінах закладу виховуються хлопчики та дівчатка, які ніколи не бачили біологічних батьків, осталися на самоті з причини їхньої смерті або розпутства. Але треба не горювати, а готувати себе до дорослого життя з його радощами та труднощами.
«Перлинка» функціонує та будує свою роботу за біблійними принципами. Діти з малку привчаються до духовних цінностей, але все починається з матеріального. Якщо не їсти та не пити, то ніякі молитви не допоможуть! Їжа потрібна бути свіжою, збалансованою, екологічно безпечною. А найкраща страва – це те, що приготовлене власними руками. Навіть багатії та мільйонери обожнюють чаклувати біля плити, робити авторські блюда, бавити рідних смаколиками власного виробництва. Адміністрація «Перлинки» постійно проводить заняття та майстер-класи з приготування найпростіших страв, без яких важко прожити звичайній українській родині.
Дієтологи не радять їсти багато мучного, але хліб був та буде основою харчування звичайних українців. Кожна жінка повинна вміти готувати 10-20 видів страв, котрі робляться з тіста. Без борошна не буває смачних тортиків та тістечок. Саме тому вихователі «Перлинки» постійно навчають дівчаток та навіть хлопців робити якісні витвори для власного столу. В середині червня 2023 року в стінах установи провели черговий майстер-клас, вихованці вчились випікати смачні солодкі трубочки. Сезон полунички – це ідеальний час для корисного навчання майбутніх домогосподарок та кухарів. Цю весняну ягоду можна їсти просто так, з її використанням виходять найкращі кондитерські витвори. Ну а якщо до діла залучені дівчатка з «Перлинки» – то такі шедеври можуть стати фірмовим блюдом крутого ресторану.
В процесі приготування учасники майстер-класу вчилися розкатувати тісто, різати його на шматочки, скатувати в трубочку. Особливий момент – робота з начинкою, грамотне дозування та використання спеціальних кухарських засобів. Кожна дитина робила власний авторський варіант. І от всі зразки відправляються в піч: тепер потрібно слідкувати за температурою та не спалити те, на що пішли інгредієнти. За ділом слідкує відповідальний кухар – її контроль на першому місці. І от уже готова страва остигає після термообробки. Настав час представляти свій зразок публіці. Але спочатку треба придумати назву та підписати відповідну табличку. «Шалена полуничка», «Солодка парочка», «Чіка-ріка» – саме такі назви отримали солодкі трубочки.
Навчити діточок важливій життєвій справі – це найкращий спосіб допомогти дитячому будинку. Вміння щось робити та придбати актуальну професію дуже важливо, але треба пам’ятати й про більш актуальне на цю годину – їжу, одяг, матеріали для рукоділля та проведення подібних майстер-класів. Установа виживає лише коштом спонсорів та немає державного фінансування. Зараз становище багатьох меценатів погіршилося, а наші трати суттєво виросли із-за цін та збільшення числа підопічних.
Здорово, якщо у Вас буде можливість та бажання приєднатися до клубу наших друзів та допомогти сиротам. Україна неодмінно переможе ворога, бо її населяють чесні, сильні та небайдужі громадяни. Частина воює не фронті, а інші підтримують тил та знаходять 100-200 гривень на місяць та жертвують на наших діточок. Нам присилають надлишки городини, речі дітей, що підросли, книжки та канцелярію. Ми помолимося за Ваше здоров’я, а Бог віддячить підвищенням статків та добробутом у родині. З наших вихованців виростуть чесні люди, багато хто з них буде виготовляти круті смаколики та пригощати Вас через 10-20 років.
Слава Україні, щастя небайдужим!